Küresel Süreçte GIDANIN GELECEĞİ
Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi, 27-28 Mayıs 2009
27 Mayıs 2009
9:00’dan itibaren: Toplantı kayıt.
10:00 Açılış ve sunum
*Gıdanın Geleceği, Türkiye'den Perspektifler:*
10:30-11:30 Abdullah Aysu - Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu/Gıdanın Geleceği: Bilge Köylü Tarımı/
11:30-12:30 Prof. Dr. Tayfun Özkaya - Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Neoliberal Hegemonya, Tarım Sistemleri ve Gıda Egemenliği/
12:30-13:30 Öğle yemeği
13:30 - 14:00 Av. Emre Baturay Altınok/Tohumculuk Yasası Neler Getiriyor?/
*Atölye Çalışmaları*
14:00 – 15:00Yerel çeşitliliğin korunmasıÜreticiden tüketiciye adil gıda zincirleri
15:00-15:30 Ara
15:30 - 16:30Atölyeler devam
*28 Mayıs 2009**
Gıdanın Geleceği, Türkiye’den Perspektifler:*
10:30-11:30 Dr. Gökhan Günaydın - Ziraat Mühendisleri Odası/Küçük Köylülüğün Tasfiyesi: Küreselden Türkiye Örneğine/
11:30-12:30 Prof. Dr. Neş'e Bilgin - Boğaziçi Üniversitesi, MolekülerBiyoloji ve Genetik/Anadolu'nun Genetik Zenginliği: Meyve Çeşitlerimiz/
12:30-13:30 Öğle Yemeği
*Atölye Çalışmaları*
13:30 - 15:30Su kaynaklarının paylaşımıGeleneksel bilginin derlenmesi
15:30-16:00 Ara
*Çözümler*
16:00- 17:30 /Atölye Çalışmalarının Sonuç Raporları, Çözüm Önerileri,Kararlar/
Düzenleyenler:BÜ Çevre Bilimleri EnstitüsüSlowFood TürkiyeGDO’ya Hayır Platformu
25 Mayıs 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder