10 Temmuz 2017 Pazartesi

BU BİR PROBİOTİK YAZISIDIR ÇARIKLA ALAKASI YOKTUR 😸



Değişmek,hele mevcut olandan daha da iyiye evrilerek gelişmek ne faydalı,ne güzel,şefkatle kucaklanası.
Aşağıdaki deri çarık 5.500 yaşındaymış.Lütfen şimdide  kendi ayakkabılarınıza bakın.Nerden nereye....Umarım halinizden memnunsunuzdur.Sonuçta ikisi de ayakkabı değil mi !Siz hangisini tercih edersiniz?
Probiotiklerin hala ne olduğunu anlamayanlar,farkı göremeyenler için bu yazı.
Yoğurt binlerce yıldır var ve geleneksel yöntemlerle tarih sayfalarında kaybolmadan günümüze dek geldi.Şanslıyız.Bir sırdı,tıpkı kefir gibi...Ama artık içindeki bakterileri,mayaları tek tek tanıyor ve isimlendirmenin de ötesinde ayrıştırıp,steril ortamlarda üretebiliyor,dilediğimiz zaman,istediğimiz yerde  tekrar kullanabiliyoruz.Mikrobiyom projesi sayesinde daha da ileri düzeyde bilgilere ulaşıyoruz,ulaşacağız.
Hala ev yoğurdunu probiotik sana,bifido grubunun yarattığı mucizeden bihaber insanlar çoğunlukta.Sonuçta ikisi de aynı,yoğurt değil mi!DEĞİL !!!
Tekerleğin dahi terkedilip,uçan arabaların konuşulduğu bir dönemde dileyen çarıklarını giymeye devam etsin.Geleneksel ev yoğurdunu tabi ki çok severek tüketiyoruz ama evde yaptığımız probiotik yoğurtla kulvarları aynı değil ki kıyaslansın.Mayalama süreleri ve yöntemleri bile farklı ki probiotiklerin şifasını anlatmak ise ayrı bir yazı konusu...


Gelişmek,geleceğe sağlıklı adımlar atmak isteyen beri gelsin.Ev yoğurdu probiotiktir diye olduğu yerde sayan,tekerleğin icat olduğundan dahi habersiz yada kötü niyetle hala probiotik savunucularına saldırıp yıldırabileceklerini sananlar ise çarıklarla yollarına devam etsin.
Bizim hedefimiz de yolumuz da tercihimiz de belli.Keyifli probiotikli yolculuklar!

Sevgiyle kalın.
Yeşim Güriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder