11 Aralık 2017 Pazartesi

TOPRAK ANA GÜNÜ/TERRA MADRE

TOPRAK ANA gününüz kutlu olsun.

10 Aralık,iyi,temiz ve adil gıda için uğraşan Slow Food’un hem kuruluş yıldönümü,hem de bizi biz yapan toprağın önemini vurgulamak adına dünyanın birçok yerinde etkinlikler düzenlenen anlamlı bir gün.

Doğru kullanılan teknolojiye hiçbir itirazım olamaz.Örneğin günümüzdeki insülin yapımı gibi.

Öte yandan “Açlıktan öleceğiz” yalanı ile insanları korkutup bir dönüme 80 kg veren buğdayı 1200 yapalım,insanlar hastalansın ama biz para kazanalım mantığı ile gelinen noktadayız.Atalık tohumların kıymetini onları tamamen kaybedince mi anlayacağız???
Çöpe atılan yiyecek miktarını ve gelir dağılım eşitsizliğini sordulamadan,sömürge ülkelerinde açlıktan ölenler yeterli gıda olmadığı için değil,fakir oldukları,gıdaya ulaşamadıkları için
ölürken,onlardan beslenen sömüren ülkelerin obeziteden sürünüyor olması ilginç bir tesadüf mü?.Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...


Hasta,yorgun ve depresiviz çoğumuz....
Bağırsaklarımız delik deşik.

Mısıra kelebek mi dadandı,böcekten al zehir salgılayan geni hop çözdük sanki,gibi...Böcek yedi mısırı öldü süper!Ya o mısırı yiyen insana ne olacak???Boşver,sonuçları anlık değil,hemen ölmez,30 sene sürünüp öldükten sonra da kimse birşey kanıtlayamaz...Çakarlarsa da birşeyler uydururuz,sindirip,korkuturuz.Lobicilik ne için var.

DDT ilk çıktığında ne idi,nerdeyse parfüm gibi kullanın birşey olmaz denilerek reklamlarla yıllarca güvenilirliği topluma pompalanmadı mı?Hala tavuklara DDT sıkan yerli üreticimiz sayesinde yumurta yiyemez olduk.Alzheimer mı oldunuz.Yok canım aileden geliyordur,bunamıştır o bunamış...

Sakat doğumlara neden olan etken madde Thalidomide ile reçetesiz satılan,hamileler de güvenle kullanabilir ifadesinin yer aldığı Contergan isimli hamilelikte duyulan rahatsızlıkları önleyen ilaca ne demeli...(http://listelist.com/tip-tarihinin-kara-lekesi-thalidomide-faciasi/)
Ord. Prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün desem kaç kişi tanır,Tarkan desem kaç kişi...Bu müthiş doktor sayesinde bugün ülkemizde sakat tek bir çocuk yoktur,ilaca bağlı tek bir ölü doğum olmamıştır.Ruhu şad olsun.

İleri okuma yapmak ve bilinçlenmek isteyenler buyursunlar.Link tıklamayı sevmeyenler,siz bilirsiniz.
http://www.yaklasansaat.com/dunyamiz/genetik/genetigi_degistirilmis_organizmalar.asp

Grubumuza hergün derdine çare bulmaya çalışan dostlarımız üye olmakta.Ne yediğimizi sorgulamaya yeni yeni başladık.
GDO’nun ne olduğunu,”E” katkı maddelerini,antibiyotik direncini(ki sadece doktor kontrolünde doğru kullanım yapsanız dahi yediğiniz protein kaynakları kirlenmiş olabiliyor ve bilmeden antibitotiğe maruz kalabiliyorsunuz)BPA’yı ve bunlar gibi herşeyi sorgulamak durumundayız,çünkü gerçekten çok hastayız.Tip iki diyabet,çölyak,otizm,parkinson,kanser...Bizim seçimlerimiz mi yoksa seçmek zorunda olduklarımız mı neden oldu bu sefil duruma...
Toprak ana bize küstü.Açgözlü insan toprak ananın evladı olduğunu unuttu.Hedonizmin acı sonuçları bağırsaklarımızda,ikinci beynimizde.Topraktaki canlılık oranı ülkemizde %3 lerde ki 20 civarı olması gerekirken.Bizi binlerce yıldır sağlıkla besleyen o toprak anayı unutmayalım ki o da bizi unutmasın.Atalık tohumlarımıza sahip çıkalım.Nitelik nicelik hesabı bize çok pahalıya mal oldu,olmaya da devam etmekte.

Yüz sene önce probiotik mayalar mı vardı diyip bize deliymişiz muamelesi yapanlara Allah yardım etsin.Doğru beslenme bilinci artıp,bizler yediklerimizi sorguladıkça,evimizde probiotik ve fermente gıdalar üretip ailemizi sağlıklı besledikçe aradaki fark çok daha açılacak.Sirkesiz limonsuz probiotik turşu yiyip,kombiotik yoğurdunun yanında ekşi mayalı ekmeği ve fitatı kırılmış kurubaklagilini tüketip,üstüne de kvasını,tükenmezini içen tüm dostlara selam olsun.

Topraktan geldik,toprağa gideceğiz.
Toprak ana gününüz kutlu olsun.

Sevgiyle kalın.
Yeşim Güriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder