11 Temmuz 2017 Salı

AKTİF KARBON İLE PROBİOTİK SİYAH DONDURMA



Kaç senedir aktif karbonun faydalarını yabancı dostlarımdan duyar dururum.Hatta üç yıl kadar önce Kapadokya'nın altını üstüne getirmiş,bulamamıştım ısrarla aktif karbon isteyen besin zehirlenmesini kolay atlatmak niyetinde olan biri için.Bizde sadece  zehirlenme durumlarında hastahanelerde kullanılıyordu.Ha bir de son trend evde diş beyazlatma amaçlı yeni yeni kullanılmaya başlandı,tabi eczanede bulabilirsen.İnternette arattığınızda ne yazık ki sadece akvaryum filtresi olarak karşımıza çıkıyordu uzunca bir zamandır. Oysa sağlık için oldukça çok faydası var,eğer size uygun ise neden kullanmayasınız ki?

Nihayet Sayın Dr. Özgür Kabal Beyin sayesinde Facebooktaki "Aktif Karbon"grubunda birçok yeni ve faydalı bilgiye ulaşıyorum.Normalde bir bardak suya bir çorba kaşığı Carbomix ile sabah akşam içerek başlıyorsunuz ve azaltarak Özgür Beyin önerilerine uyarak rahatsızlığınıza göre aktif karbonla tedavi oluyorsunuz.Daha doğrusu aktif karbon,uyguladığınız tedavide engelleri ortadan kaldırabiliyor ve tedavinize destek oluyor,yani kendisi tedavi etmiyor ama tedavinize çok büyük katkı sağlıyor.İyileşip, herşey dengelendiğinde artık aktif karbon kullanmanıza gerek bile kalmıyor.Tansiyon,diyabet,kolestrol üçlüsü ile ömür boyu tehdit edilip, tedavi etmeyen,sorunu ilaç aldığınız sürece baskılayan günümüz tıp anlayışına ne kadar da ters,değil mi?
Aktif karbon Negatif adsorban ve kokusu yada tadı yok.1100 derecelerde yüksek basınç altında yüzey genişletmesi ile elde ediliyor.İçimi bazılarımız için kolay bazılarımız içinse zorlayıcı.Ama tedavi olacaksak bu kadarcık zorluğa değmez mi,elbette değer.

Malum uzunca bir zamandır probiotiklerle farklı tadlar peşindeyim.Hem lezzetli hem şifalı insan daha ne isteyebilir ki?Bir de o kadar hesaplı...
Farklı kültürlerde Aktif karbon tüketme alternatiflerini araştırırken çok ilginç bilgilere ulaştım.Bunları kendimce yorumladıktan sonra ortaya çıkan lezzetlerden ilki probiotik/kombiotik aktif karbonlu siyah dondurma.Biraz zorlama gibi mi duruyor,olsun.Farklı birşeyler,hele de sağlıklı ise uğraşmaya değmez mi?
Tahmin edeceğiniz gibi yapımı çok basit.Önce eczeneden rica ettim depodan Carbomix getirdiler.Evde zaten 7/24 probiotik yoğurtlarımız hep buzdolaplarımızda.Bir porsiyon probiotik yoğurda bir çorba kaşığı Carbomix ekledim,limon kabuğu ve hindistan cevizi rendeledim,dondurdum ve ertesi gün servise hazır.Herkes kendi damak tadına göre geliştirebilir.Meyve ile de yapabilir...Karışık renkler çok hoş duracaktır.Beşiktaşlıların favori dondurması bu yaz siyah beyaz karbomixli olabilir 😹Yıllardır Japonya'da severek tüketilen çörekotlu,mürekkep balığının mürekkebi ile yapılan dondurmaya biz de probiotikli aktif karbonlu siyah dondurmamızı ekleyelim.
Aktif Karbonu su ile rahat  tüketemeyenler veya lezzetli bir değişiklik isteyenler bu sıcak yaz günlerinde duble şifalı bir dondurma ile biraz olsun serinleyebilirlerse ne mutlu bana.Yalnız lütfen aktif karbon sizin için gerekli mi,araştırmadan kullanmayınız...
Afiyet,kas olsun.
Sevgiyle kalın,
Yeşim Güriş.


2 yorum:

  1. Carbomixi hic bir yerde bulamadım.Nerden alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczaneden depodan getirtmelerini isteyin lütfen.

      Sil