9 Mart 2017 Perşembe

MİKRO BESİN AÇLIĞI VE PROBİOTİK YİYECEKLER

Günümüzde Fermente edilmiş ve Probiotikçe zenginleştirilmiş besinlere neden daha da fazla ihtiyacımız olduğunun kanıtıdır çektiğimiz mikro besin açlığı...
Son çalışmalar,oldukça yaygın tükettiğimiz Omega3 kapsüllerinin vücutça kabulünü ve gerçekten faydalı olup olmadığını dahi sorgulamaya başlamışken,sentetik gıda takviyeleri adı altında neleri bilmeden tüketiyoruz ve aslında tükeniyoruz???Sentetik vitaminler gerçekten herkes için faydalı mı?Eğer ki sadece Plasebo iseler şükredip,öpüp te başımıza mı koymalıyız? Günde 3 gr tarçın tüketerek insülin dalgalanmalarını kontrol etme şansımız varken,neden süslü kutularda on misli fiyata tarçın hapı alıyoruz?Çok mu hızlandı hayat,evde yaptığımız probiotik yoğurdumuzun üzerine bir çimdik tarçın dahi serpemiyoruz,bebeklerimize hazır mamaları açıp önlerine çaresizce koyarken,çocuklarımızın başlarını dahi okşayacak vakit yeterince bulamıyoruz.Market raflarında üzerinde kefir yada probiotik yoğurt yazan ama evde yaptığımız probiotiklerden çok daha az miktarda faydalı bakteri bulunduran herşeyi neden hemen kapıp sorgulamadan mideye indiriyoruz?Daha da acısı bir durup düşünemiyoruz bile bize sağlıklı diye dayatılan onca şey aslında hangi amaca hizmet ediyor.Düşünemiyoruz çünkü VAKTİMİZ YOK!Zaten düşünürsek sorun çıkıyor...Sorgulamadan,anlamadan dayatılana boyun eğen makbul.Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olmak ne kolay.Oysa bizi biz yapan seçimlerimiz değil midir? Herşey çabucak olsun,sonuç alalım istiyoruz.Doğaya sırtımızı tamamen dönüp,yaşamın ritmini ıskalarken,sağlığımızdan oluyoruz,sevdiklerimizden,toprak anamızdan oluyoruz.Probiotik besinler bizim için çok değerli çünkü minicik bir poşetten,trilyonlarca probiotiğin çoğalıp canımıza can katması için emek harcıyoruz ve SABREDİYORUZ.

Benim de cahilce bir dönem tükettiğim CLA örneğin 😔 Sevigili Hocamız Prof.Dr Kenan Demirkol hocamızın bir konferansında konuya parmak basması ile aydınlanmıştım.CLA hayvansal kaynaklardan alınırsa sorun yok çünkü doğalı bu.Ama kocaman bir ama,sağlığımızı hiçe sayan endüstri bunun da ucuz bir yolunu bulmuş ve hayvansal kaynaklı tabiki kar getirmeyen CLA yani Conjugated Linoliec Acid yerine ucuz ve sağlıksız olan bitkisel kaynaklı aspir çiçeğinden LA yani linoliec asitten CLA ürettik deyip burnumuza dayamış.Ha tabi L-Carnitinsiz olmaz bir zahmet onu da satın alın,oluşacak sağlık problemleri mi,bize ne,biz tabi ki cebimize giren paraya bakarız,kocaman insanlarsınız zorla mı sattık vs vs... Ben buna sabırsız,paragöz insanlar yüzünden ineklerin,tavukların öcü diyorum.Tıkarsanız bu canları mikrop yuvası daracık yerlere,dayarsanız önlerine GDO lu yemleri,Büyüme hormonuydu (rBGH),antibiyotikti derken kalp kası büyümesi gibi ölümcül sonuçlara varan aspiri yuttururlar parayla CLA diye hepimize. Mikro besin açlığımızın çaresi gözünü sevdiğim kemik suyu ve probiotik her lokma.Onların bile suyunu çıkarmaya çalışıyorlar ya pessss!

Sevgiyle kalın.
Yeşim Güriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder