16 Haziran 2017 Cuma

TARIMDAN Bİ-HABER!

Tarımdan haber sayfasında bir haber var ki,tarım konusunda karar veren yetkililerin tarımdan eğer tırnak içinde ,kötü niyet yok ise,ne kadar bihaber oldukları bir kez daha haykırıyor!!!
Arsenikli pirince şükreder hale geleceğiz...Atalık tohumlarımızın yok olması için bir hamle daha. GDO'lu tohumlara köle edilme yolunda bir adım daha.Karakılçık ve siyeze elveda.İthal buğday ve diğerleriyle Gluten intoleransı,çölyak ve daha nice insan açgözlülüğü nedeniyle oluşan hastalıklara merhaba.?.



Mutlu olsun diye çocuğunun eline tutuşturduğu mısırın dizi sayısının 21 olduğunun farkında bile olmayan,deli gibi çalışıp zar zor kazandığı para ile satın aldığı gıdaların kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olduğunu hala algılamayıp,son parasını da tedaviye harcayıp sürünerek öldürülen bir topluma dönüştüğümüzün kaçımız ayrımında?Çiftçimizin yüksek maliyete mahkum edilmiş acınası haline yeni bir öldürücü darbe de bu son karardır.Kimse üretmesin,köyden kente göç daha da hızlansın.Sağlıksız,mutsuz,cahil insan sayısı artsın...8'lik hatta 12'li atalık mısırı sadece hayvan yemi olarak üretir hale düşmemizin sebebi nedir?
Pırlantada 0 vergi,ithal buğdayda 0 vergi...Sanırım pırlanta satın alanların tarım ürünlerini ithal etmelerine hepimiz sağlığımızdan ve yeri doldurulamayacak atalık tohumlarımızdan vazgeçerek fazlasıyla katkıda bulunacağız.
Herşeye bir şehitlik yaftası yapıştırılıyor ya,bu sefer durum afedersiniz tam Niyazilik...
Buyrun okuyunuz efendim ....
Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNN Türk canlı yayınında enflasyonun düşürülmesi amacıyla gerektiği takdirde buğday ve diğer tarım ürünlerinin sıfır gümrükle ithal edilebilmesi düzenlemesinin uygulamaya girdiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yaptığı açıklamada, gıdada Türkiye'de üretimi korumak şartıyla, spekülasyonu engelleyecek şekilde ithalat vergilerindeki yüzde 70-130'dan yüzde 20-30'a düşüşün bugün-yarın gerçekleşeceğini ifade etti.
Bir süre önce artan fiyatları nedeniyle kuru fasulye ve kırmızı biberde gündeme gelen ithalat hamlesi, Türkiye için 'stratejik' ürün olarak gösterilen buğdayda gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla yeniden uygulamaya alındı. Buna göre, buğdayda yerli üreticiyi korumak için yüzde 135 olan vergi gerektiğinde ithal edilebilmesi için sıfırlanacak.
'ÜRETİCİ ZORLANIR'
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, konunun bir süredir Gıda Komitesi'nde konuşulduğunu hatırlatarak, dönemsel artışların gümrük vergisinin düşürülmesi yoluyla kontrole alınması üzerinde durulduğunu söyledi. Yıldırım, buğdayda ise üretimin gümrük vergisiyle korunduğuna dikkat çekerek, “O zaman Türkiye kısa süreli fiyatı düşüreyim derken orta ve uzun vadede yerli üretiminden olur. Kısacası bu verginin sıfırlanması, Türkiye'de buğday üretilmemesi demek. Böyle bir durumda da bugün ucuza aldığınız ürüne yarın ithalat bağımlısı olursanız, uygun fiyatlar birden çok yüksek fiyatlar olarak karşımıza çıkar" ifadelerini kullandı. Uygulamanın ayrıca, 'milli tarım' programına uygun olmadığını kaydeden Yıldırım, “Enflasyon artışında nedenlere değil sonuçlara bakıyoruz. Tam da buğday hasadı başlamışken bunların konuşulması sorunlara neden olabilir" dedi.
'SİSTEMİN ÇİFTÇİYİ KORUYACAĞINDAN EMİNİM'
Türkiye'de yılda ortalama 19 milyon ton buğday üretimi var. Tüketim de 19 milyon ton civarında. 4-5 milyon ton civarında da ithalat yapan Türkiye, bu ürünleri un ve makarna yaparak ihraç ediyor. Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Turgay Ünlü, gıda enflasyonunun önemine vurgu yaparak, özellikle aracıların bu sistemde büyük kazançler elde ettiğini dile getirdi.
Ünlü, sanayici ve çiftçinin bu nedenle çok daha az kazandığını belirtirken, “Alınacak karar doğru bir karar. Kararın çok düzgün sistemler üzerine kurularak çiftçilerin özellikle korunduğundan eminim. Sayın Bakanımızla da bu konuyu paylaştığımız için biliyorum. Nihat Zeybekci çiftçiye zarar getirmeyecek uygulamaları detaylı şekilde biliyor" diye konuştu.
Sevgiyle kalın,
Yeşim Güriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder