6 Nisan 2017 Perşembe

LAVMAN,MUKOZA,BİFİDOBACTERİUM



Gereksiz yere lavman yapanlar yada mecburen yaptıranlar,antibiyotik bağımlıları yada kullanmak zorunda olanlar ,Sevgili Haydar Yılmaz Beye bir kulak verin lütfen.
Yıllarca uğraşıp didinip binbir güçlükle kazandığınız paraları kasanıza koyduktan sonra büyük bir sel felaketi ile hepsini bir anda kaybettiğinizi hayal edin.Herşeye tekrar başlamamız gerekir.Maddi olarak oldukça yıkıcı ama telafisi mümkün.
Bizim ikinci beynimiz ki ruh sağlığımız dahil sayısız konuda söz sahibi olan bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri antibiyotikler ve lavman yolu ile bir anda kaybetmek te çok yıkıcı.Ama konu sağlığımız olunca  telafisinin de mümkün olması çok moral verici.Haydar Yılmaz Bey bize bir çıkış yolu sunuyor.Bakın aşağıdaki yazısında neler demiş:

" MUKUS ....SÜMÜKÜMSÜ TABAKA ...
:
Kalın bağırsaklardaki koruyucu bir tabaka vardır .
Buna mukus deriz :Sümükümsü bir tabakadır .
Probiotikler,Prebiotikler ve Kolajen ile örülmüşlerdir.
Bağırsak temizliği diye bu az veya çok olan mukus tabakası sökülüp dışarı atılır
Lavmanlar ve lavman uygulamalarındaki kimyasallar ile .
Amaç bağırsak duvarını kaplayan MUKUS tabakasını güçlendirmek ise probiotik & Prebiotik & Kolajen beslenmede temel olmalıdır.
Bu güçlü koruyucu tabaka öncelikel deliklerin ve geçitlerin kapatılıp bağırsak geçirgenliğinin önlenmesini sağlayacaktır.
Sonra normal zamanlarda olduğu gibi kalın bağırsak en önemli görevi olan detoks işlemini yapar.
Bifidobacterium bakterileri hem kalın bağırsaklarda hemde böbrek ve karaciğerlerde toksinlerin sökülüp atılması ve dışarı gönderilmesinde doğal işleyişi sağlarlar
.
 Ben probiotiklerin beslenme ile alınmasını öneriyorum
Ağız,yemek borusu,mide ,ince bağırsak ve kalın bağırsak bu doğal seleksiyondur.
Bu organlarımızda ve dokularda bir yapılanmayı es geçmek bana göre doğru değil.
Sadece ve sadece kalın bağırsağı temizlemek ,sadece kalın bağırsağa odaklanmak yanlış bana göre
Metabolizmanın kendi kendini temizlemesinin kuruluşunu sağlamak lazım
Diğerlerinin hepsini PALYATİF buluyorum
Dışkı nakline kadar giden arayışlar yerine ,daha fazla çeşitte ve daha fazla sayıda probiotik gıda alınmalıdır.
Bir probiotik gıdada alınan sadece probiotik bakteri değildir.
Fermentasyon sürecinde oluşan antimikrobiyal maddeler ,lantibiotikler,bakteriyosinler ,dirençli karbonhidratlar,sentezlenmiş proteinler v.b. gibi.
Hala probiotik gıdaların önemsenmemesi,küçümsenmesi ..probiotik bilinçlenmenin önünde ciddi bir engeldir şahsi görüşüm.
.
Probiotik destek ürünlerininde bu anlamda probiotik gıdalara tercih edilmesinin çok yanlış olduğunu altını kalın çizgiler ile çizmek isterim :
Probiotik destek ürünleri bir veya iki kere kullanılıp bırakılacak ürünler gibi sunuluyor :
İlaç algısı gibi sunuluyor .
Oysaki ben probiotik gıdaların sofradaki yerinin ölünceye kadar süreceği bir beslenem biçimi öneriyorum.

http://www.dogadanbizim.com

Sevgiyle kalın,sağlıklı kalın
Yeşim Güriş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder