6 Mart 2011 Pazar

VİCTOR VE TATUTA


40 yıl uzundur,kısadır tartışılabilinir ama konu Victor Ananias'ın ömrü ise,tartışmasız çok verimlidir onun olan bu 40 yıl.

Var olduğu her an ve mekanda fark yaratan,çok özel bir insan.''Dı'' ekini kullanamayacağım kadar değerli ve sonsuz...Kurucusu olduğu Buğday derneği,ekolojik pazarlar,organik tarım çalışmaları,GDO'ya karşı verdiği savaş.
O kadar çok yüreğe öyle derinden dokundun ki.

Dün Bodrum'da toprağa verildi.Bugün ise çok özel bir proje olan TaTuTa için eğer hayatta olsa idi koşacaktı...

O gerçekten fark yaratan bir insan,fark edilmek için değil,insanlığın,evrenin yani ''tümün'' lehine kalıcı bir şeyler yapan sonsuz evrilmiş bir varlık.Almadan vermeyi bilen,fark gözetmeden eşitliği savunan ve uygulayan.Bilen gören ve anlayan.Tüm cömertliği ile dağıtan, paylaşan. Kurda kuşa ve aşa diyebilen hep bölüşen Victor.

O bugün koşacaktı ve organik tarıma gönül vermiş üretici ile şehir yaşantısının cenderesinde bir tutam yeşile hasret milyonları buluşturan,harika proje TaTuTa'ya destek verecekti,hem de koşmaktan hiç te hoşlanmazken.Emin adımlarla,etraf ne der çapasından yıllar önce sıyrılmış,hedeflerine doğru kendi bildiği gibi adım adım ilerlemeyi,hatta yüzmeyi tercih eden adam,sırf bugün bizim için koşacaktı...

Bu yaz herkes bir yerlere gidecek,planlar yapılmaya başlandı bile şimdiden.İşte size bir seçenek te benden.Bir köy evinin sıcaklığını,doğayı ve doğallığı tercih etmek isterseniz bir göz atın derim dostlar...Siz gidemiyorsanız dostlarınıza ön ayak olun.




Koşu aslında çoktan başladı ve hep devam etmekte.Bayrak Victor'dan bize,bizden sizlere,sizden kimbilir kimlere...Elden ele geçmeli,koşanlar değişse de bu koşu onu başlatan güzel adama yakışır bir sabır ve inançla devam etmeli.

Toprağın bol,verimin sonsuz olsun sevgili dost Victor.
Güle güle.

Sevgiyle kalın

Yeşim Güriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder