5 Ağustos 2009 Çarşamba

3G MONSANTO ROUND UP WHAT'S UP YANKEE!!!

Ne türlü teknoloji olursa olsun eğer bizi hasta edecek ve öldürecek ise nasıl kabul edebilirim!Bu ister baz istasyon sayılarını kat be kat arttıracak 3G olsun ister Monsanto'nun Round up'ı!Reklamda sen de merak etmiyor musun diyor ya evet merak ediyorum bana ne zarar verecek bu ''hiper yüksek mi yüksek teknoloji''Çok merak ediyorum!!!
GDO'ların ne kadar tehlikeli olduğuna dair son bir örnek daha...PDA olarak GDO karşıtı tutumumuzda ne kadar haklı olduğumuzu gösteren bu çeviri GDO'ya Hayır Platformuna biraz önce geldi,ben de paylaşmak istedim.Doğanın döngüsünü bencilce bozanlar umarım açgözlülüğün ve para kazanma hırsının nelere mal olacağını çok geç olmadan anlarlar.Saçımızı başımızı yolmadan tarladaki yabani otları tek tek yolacak vakit hala varken!Tarih,tarih olmadan,iyi ve doğru birşeyler yapabilme umudu ile...
Amaranthus Albus nam-ı diğer bizim Horoz ibiği.Sen Monsanto'dan çok önce de vardın,sonra da olacaksın ama biz???Olmak yada olmamak işte bütün mesele bu...Sen çok yaşa emi!

Sevgiyle kalın
Yeşim Güriş

http://mariereveuse.over-blog.com/article-34168782.html

Çeviren: Zeynep Bilgi Bulus

24 Temmuz 2009

Horozibiği, hiç de hoş ot değil... en azından MONSANTO için...

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 5000 hektar transgenik soya ekimalanı üreticiler tarafından terkedilmek zorunda kaldı ve 50 bin hektardaha ciddi tehdit altında. Bu panik, Dünyanın en büyük yağmacısı olarak bilinen Monsanto devine karşı durmaya karar veren bir "yabaniot"tan kaynaklanıyor. Küstah, mutasyona uğramış bu bitki hızla yayılarak, "hiçbir yabani bitkinin direnemediği", glifosfat bazlıtotal herbisit Roundup'a meydan okuyor.Doğa tekrar üste geldiğinde2004 yılında Georgia eyaletinde Atlanta'ya yaklaşık 130 km mesafede Macon şehrinde bir çiftçi, soya alanında bazı horozibik sürgünlerinin,tarlasını ıslattığı Roundup'a direndiklerini farketti.Bu yayılmacı yabani otun kurbanı alanlar, "hiçbir yabani otun direnemediği" Roundup'a dirençlilik geni almış Roundup Ready tohumlarıile ekilmişti.O günden bugüne, durum ağırlaştı ve olay diğer eyaletlere de -Güney veKuzey Caroline, Arkansas, Tennesee ve Missouri- yayıldı. Dorset'teWinfrith'de yerleşik bir İngiliz örgütünden (Centre for Ecology andHydrology) bilim adamlarına göre, GDO bitki ve bazı istenmeyen otlar(horozibiği gibi) arasında gen alışverişi gerçekleşmişti. Bu saptama,genetiği değiştirilmiş bir bitki ile değiştirilmemiş bir bitki arasında melezlemenin "imkansız" olduğunu ısrarla iddia eden GDO savunucularının kesin ve iyimser iddialarının tersini söylüyor.
Tarımsal sorunlar konusunda uzman İngiliz genetik bilimci Brian Johnson'e göre: "Milyonlarca olasılık içinde tek bir çaprazlamanın başarılı olması yeterli. Bu gerçekleştiği anda, yeni bitki çok büyük bir seçilim avantajına sahip olur ve hızla çoğalır. Alanda kullanılan glifosfat ve amonyum bazlı güçlü herbisit, otlar üzerinde ağır baskı uygulamış, bu da uyum hızını artırmıştır." Böylece, herbisitlere dirençlilik geni, içinde bulunduğu ve korumakla yükümlü bir tohumdan,horozibiğine geçerek, artık yok etmesi imkansız bir melez bitkinin doğumuna neden olmuş gibi görülüyor.Tek çözüm, eskiden yaptığımız gibi yabani otları elle yolmak, ancak alanların genişliği düşünülürse bu her zaman mümkün değil. Ayrıca,derin köklü olan bu otları yolmak hayli zor ve işte 5000 hektar alan öylece tümüyle terk edildi.


Daha da derinine inmek isteyenler için okunacak o kadar çok şey var ki!
http://www.france24.com/en/20090418-superweed-explosion-threatens-monsanto-heartlands-genetically-modified-US-crops

http://www.independent.co.uk/news/stop-gm-foods-monsanto-admits-superweed-danger-1089442.html

http://farmwars.info/?p=551

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder