1 Temmuz 2009 Çarşamba

HAYDİ TATİLE



Dün sabah Tarınm ve Köyişleri Bakanlığının müsteşarı Vedat Mirmahmutoğullarının sekretaryasından Hatice Hanımla konuştum.Ne demişler istemeyenin bir yüzü ....Pek umutlu olmasam da en azından denemeden şikayet etmek yerine deneyip te sonucu sizlerle paylaşmak daha mantıklı ve etik kanımca.Kendisinden Enver Aysever'in Cumartesi gecesi programda deklare ettikleri ''Arjantin 73'' adını verdiğim belgeyi istedim.En geç akşama kadar bana döneceğini bildirdi.Bilin bakalım döndümü?Klasik kocaman bir HAYIR!!!Zaten ben de beklemiyordum ama en azından benim yüzüm ak!Hala beklemekteyiz grupçak!Hatta dün FSD toplantısında espri konusu bile oldu bol bol her telefon çalışında :)

Konuşmanın tek verimli yanı Hatice Hanımın GDO ların ne olduğunu anlattığımdaki yumuşak tavrı ve öğrenme isteği idi.


Bu aralar o kadar çok GDO'ya batmış haldeyiz ki,nerde ise pembeleri ihmal edeceğim!Kızlar hala 8 adet ama sanki bir 9. da yolda gibi!Yagsız süt banyoları ve sulamaları yine yapıldı.Çiçek dökme her balkon bahçıvanının ortak derdi galiba!Ne yapalım biz de sevgili Avniye Hanımın sözünü dinleyip fazla stres olmadan Temmuzu bekleriz.Ya nasip ya kısmet!

Bu aralar bir tatile çıksam hiçte fena olmaz.Tabi en güzel alternatif bizler için İmece Evinin sunduğu doğallığın dibine vuracağımız mükemmel alternatifler.Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.




İşin içinde doğa ve balık tutma var ise bir de organik sofralar,kimse beni tutamaz.İstanbul'daki işlerimi biran önce bitirmem lazım :)


Sevgiyle kalın

Yeşim Güriş


Sevgili ziyaretçi,destekçimiz (*)
Tertemiz,mini minnacık güvenli ve konforlu (!?) barınak evciklerimizde;“kapalı alanda sigara içmem,TV zaten aramam,WC-duşun ortak olması sorun değil,kola cinsi gazlı içeceklerden zaten uzak durmak istiyorum ve sabah akşam olabildiğince doğal ürünlerle beslenmek ve benim gibi insanlarla bir arada hem tatil yapıp hem de çalışmalara katılmak istiyorum” diyenlerdensen o taktirde hiç durma hemen gel.Gelirken boş kavanozlarını,mayolarını,köpek yada kedini,müzik aletini evde unutma ::-)
**Sabah,öğle,akşam yemekleri,çay,kahve,meyve dahil konaklama bedeli 50 ytl.
Gelirken ve İmece’deyken lütfen dışarıdan sağlığın için çok gerekli ilacın dışında yiyecek ya da içecek, peçete, kağıt mendil getirme! Çünkü bunlar bizim için hem çöp demek hem de İmece piknik yeri değil! Çevreni dikkatle incelediğinde göreceksin ki İmece’de neredeyse hiç çöp çıkmıyor. Hayvanların yemediği bir tek limon kabuğu idi ona da ekolojik bir çözüm bulduk ::-)
Günde üç defa yemek yiyoruz.Yemeği "açık büfe" olarak hazırlıyoruz.Ve emin ol hiç aç kalmazsın.Çünkü yemeğin içinde yaşıyoruz.Her taraf bitki-sebze,dolayısı ile bol kepçe yapıyoruz.
Gene belirtmekte fayda var İmece’de “garson hizmeti” yok.İstediğin şeyler için mutfağa uğraman yeterli.Göreceksin ki sana yardımcı olmaya çalışanlar sadece senden az önce İmece’ye gelip, durumu kavrayıp, sana hizmet üretmeye başlamıştır ::-)
İmece Evi’nde yaşarken bulaşıktan yemeğe, bahçeden hayvan bakımına, atölye çalışmalarından balık tutmaya, o an gerekli çalışmalara gönüllü olabilir,dilediğin aşamasında katılabilirsin. İmece Evinde çalışmak zorunda değilsin.Ancak İmeceyi turistik bir tatil yerine dönüştürmemek ve bizim de kendimizi "müşterilerine hizmet üretmek zorundaki turizmciler" gibi hissetmememiz senin elinde.
Kendine yada ihtiyacı olduğunu düşündüğün yakınına bir iyilik yap ve İmece Evi’ne gel yada yakınının gelmesini sağla.
Tamamda odalar nasıl diye merak ediyorsan fotoğraflar bölümünde oluşturduğumuz "Mekanlar & Yapılar" adı altındaki bölüme girerek inceleyebilirsin.yada aşağıdaki bağlantıya girerek...
http://www.imeceevi.org/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=99999999&catid=5
Yazın gelmek isteyenlerin merak edip sorduğu soru; Denize sıfırmı ve kum varmı?
Evet,İmece Evi denize sıfır ve plajı tırmıkla elenmiş doğal kum.Denizin içi 3-4 metreden sonra gene kum.Gene de eksik bir şey görürsen sormaktan lütfen çekinme.
İmece Evinde seni bekleyen başka süprizleri bilmek istiyorsan " İmece Evine hoşgeldin"
(http://www.imeceevi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=1)
ve “İmece Evi’nde bir gün”
(http://www.imeceevi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=1)
yazılarını okumanı öneririz ::-)
Yazın 30 Kışın ise en çok ısıtabildiğimiz 20 yatak kapasitemiz var. Özel durumlarda,grup katılımlarında bu sayı 50 hatta 70 kişiyide buldu. Çadır ve uyku tulumları ile gelen görevli,konulu grupların sinerjisi her zaman yaşamı kolaylaştırıyor ::-)
(*)Sana “destekçi” dememizin nedeni; onca seçeneğin varken zamanını İmece Evi’ne ayırdığın,çalışmalara destek olduğun için sana “destekçi” diyoruz ve katkıların için teşekkür ediyoruz ::-)
Telefonlarımız; 0286 7526043 0533-2168359 0552-4142363
BANKA BİLGİLERİMİZ;
İmece Evi, İşbankası Ayvacık Şubesi.Hesap no;2330 0206877 Çanakkale

2 yorum:

  1. boyle bir yerin varlığından haberim yoktu, 2 yaşındaki afacanim ve çalışkan insan ile doğa seven bizler için eğlenceli bir yer. ne kadar hoşuma gitti. teşekkürler yeşim.

    YanıtlaSil
  2. Şimdiden iyi tatiller.Afacan için harika tabi sizler içinde,çok sevindim blogum vasıtası ile tatilinize güzel bir katkıda bulunduğum için.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil