29 Temmuz 2009 Çarşamba

OĞLU OBEZ ANNE Mİ GDO LAR MI SUÇLU?


Aşağıda alıntı yaptığım haber ilginç çünkü obezite ve nedenleri yargılanacak aslında!Sigara da böyle benzer yollardan geçmişti!Bakarsınız birkaç ebeveyn şamar oğlanı olduktan sonra asıl suçlu olan Nişasta Bazlı Şeker ve GDO'lar da birgün hakketikleri yere gönderilirler.Nano teknolojinin ekstrem uygulamalarının sağlığımıza ve çevremize vereceği zarar gözardı edilmeden!
Geçenlerde genetikçilerin sitelerini araştırırken gözüme çarptı.Narsizmin doğurduğu tehlikeler hepimizce malum.Bazen aşırı güven de en az yetersiz güven kadar zararlı,hem kişiye hem de çevresine!

Yazar Hakkında:"Bir şey üreten ve olayları olduran küçük bir seçkin grup, olup biteni seyreden oldukça büyük ikinci grup, nelerin olup bittiğini bilmeyen muazzam kalabalık." Nicholas Murray

Demişler.Bu da zaten genetik gibi iki ucu keskin bir bıçağın yaratacağı tehlikelere çok iyi bir örnek oldu.Seçkin kelimesi yerine konusunda uzman eğitim almış olsa idi söylem hiçbir itirazım olamazdı ama seçkin!Kendini üstün görme ve insanları cahil kalabalık gibi algılama çooook tehlikeli.

Sevgiyle kalın

Yeşim Güriş

ABD’nin Güney Carolina Eyaleti’nde, 14 yaşındaki oğlu 251 kilo olan bir kadın “cezai ihmal” suçlaması ile yargılanacak.
Davanın çok sayıda anne ve babayı mahkeme önünde terleteceğine dikkat çekiliyor. Travelers Rest’te yaşayan 49 yaşındaki Jerri Gray’in avukatı Grant Varner, “Eğer, Jerri Gray bu iddialardan suçlu bulunursa, gerçekten Pandora’nın Kutusu açılır. Peki sonra ne olacak” dedi. Gray, oğlu Alexander Draper’a yardımcı olmak için her şeyi yaptığını belirtti ve “Ancak, benim gözetimimde olmadığı zaman yemesini engelleyemiyorum” diye konuştu.
Oğlu, eyalet tarafından Jerri Gray’in bakımından alınarak bir başka ailenin yanına verildi. ABD’de, hem genelde hem de özellikle çocuklar arasında obezlik büyük bir hızla yayılıyor. Bu çerçevede, çeşitli eyaletlerde “ihmal” ve “ihmal mağdurları” kavramları da değişmeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder