3 Temmuz 2009 Cuma

SÜTÇÜ GELDİ HANIIIIIM,























Süt olmaz ise olmazlarımdan biri!Hele ki sade süt içemeyen biri olarak tek başıma haftada 5 litre süt tüketebiliyorsam!!Nasıl mı?Tabiki yoğurt ve peynir başta olmak üzere o kadar çok farklı yolu var ki.Zaten sevgili Aysun'un nefis sütlerini bir tatmaya görün.Gerçek tatların ayrımında olmak bu devirde hele ki büyük şehirlerde oldukça zor çünkü ulaşamıyorsanız gerçek besinlere ve lezzetlere işkenceye ve özleme dönüşüyor adeta bu kovalamaca...Neyseki Aysun en azından süt konusunda hızır gibi yetişiyor.
Geçenlerde çiftliğine pikniğe gittik grupça.O kadar temiz ve bakımlı idi ki Aysun'un kızları,sütünün nasıl bu kadar leziz olduğunu daha iyi anladım.Aşağıda birkaç detay da sevgili dostum idealizm kalesi Aysun the Sütçüden.İlk yazısında ona nasıl ulaşabileceğinizin detaylarını bulacaksınız.İkinci yazısı ise güzel bir sürpiriz olsun.Ne zamandır böyle keyifli zaman geçirmemiştim bir piknikte.Evini dahi bize açan güzel gönüllü,özü sözü bir arkadaşıma herşey için buradan bir kez daha yürekten teşekkür etmek isterim.
İyi ki varsın Aysun the sütçü!
Sevgiyle kalın
Yeşim Güriş


Bu çalışmamı söz konusu HAYVANCILIK hayatımı paylaşma ve ülkemizde SÜT TÜKETİMİNİ arttırmaya yönelik bir çalışma olarak değerlendiriyorum.
Bu yüzden de alışveriş olsun olmasın öncelikle sofranızdan süt ve süt ürünlerine büyük yer açılmasını,hayvancılığın desteklenmesini arzu ediyorum.

Benden süt almak isteyenler işbu ineklerle dolu hayatıma dair her hafta mesaj alacak;umarım bu hayatı severler.Eğer dilerlerse kurduğum google gruba üye olabilir,ve diğer süt alan tüm güzel insanlarla tanışabilirler.

Kaydı yapabilmek için
aysunthesutcu@gundonumu.biz.tr adresine gönderilmek üzere mümkünse biraz tarifle birlikte açık adres ve cep numarasına ihtiyacım oluyor.
5ltr lik şişe fiyatı 12tl.dir. Kayıtlı cep telefonuna dağıtımdan 1 gün önce mesaj düşecek,o mesajın mümkünse saat 17:00’ye kadar 5ltr den az olmayacak şekilde yanıtlanması gerekli.
(2 ad.5lik ,1 ad.3lük ya da 1 ad.beşlik 2ad. 2 lik….vb gibi)
Bazen telefon şebekesine bağlı olarak mesajlarım çok geç ulaşıyor ya da hiç gönderilememiş olabiliyor-bu durumda siz de sms atarak durum bildirebilinir.

Gruptan çıkılmak istendiğinde mutlaka ve de lütfen email ile bildirilmesi lazım ki kimse boşuna ineksel mesaj almak zorunda kalmasın.

Ayrıca malumunuz lojistik değil de inek oriente olduğum için teslimat saati veremiyorum;bu yüzden ricam lütfen mümkünse teslimat adresinde bulunulmaması durumunda ücretimi alabileceğim ve teslimatımı yapabileceğim yedek bir nokta belirlenmesi.(apt.gör-komşu-bakkal...vb)


Teşekkürler
sevgiyle
Aysun the sütçü


Sevgili Dostlarım;
Çok zor,sabır gerektiren ve çok meşakkatli bir iş hayvancılık. Ancak inanın bürokrasi ile uğraşmaktan daha kolay!!!
Her sene aynı zorluklardan geçiyor,her sene aynı travmaları yaşıyor ama sonunda da başarıyoruz.
Sürünün türlü çeşitli testlerden geçmesi inanılmaz bir organizasyon ilk fırsatta size detayı ile yazmak istediğim konulardan biri.
Geçen sene temmuz ayında başlayan maraton (2008 sertifikamızın süresi temmuz da bitmişti çünkü) geçen hafta perşembe günü 2009 yılı sertifikamıza kavuşmamız ile son buldu.
Gururla bu sertifikayı dosyalar bölümüne koyuyorum ve yüksek sesle duyuruyorum:
Gündönümü Ziraat ve Hayvancılık İşletmesi Sürüsü Tüberküloz ve Brusellosis Hastalıklarından Aridir ve Tarım Bakanlığınca bu statü sertifikalandırılmıştır!!!
Bilgilerinize
Aysun the sütçü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder